vrijdag, 20. januari 2006 - 17:16

Provincie wijst NAVO op Awacsoverlast

Maastricht

De Gedeputeerde Staten van Limburg hebben NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer een brief gestuurd waarin wordt aangedrongen om iets te doen aan de lawaaiige AWACS-vliegtuigen van de NAVO-basis in het Duitse Geilenkirchen. Deze vluchten veroorzaken al jaren veel overlast in Zuid-Limburg, vooral in de regio Brunssum en Onderbanken. In de brief maakt de provincie duidelijk dat na 25 jaar geluidsoverlast er nog geen vooruitgang is geboekt om de overlast terug te dringen.

De vliegtuigen met de verouderde en lawaaiige motoren mogen burgervliegvelden in de EU sinds 2002 niet meer aandoen. Gedeputeerde Staten vinden de overlast voor de gezondheid en het milieu van de bewoners in vooral de regio Oostelijk Zuid-Limburg niet langer acceptabel.

In de brief wordt er bij De Hoop Scheffer op aangedrongen om de besluitvorming over de vervanging van de lawaaiige vliegtuigmotoren te bespoedigen. Ook wil de provincie dat er opnieuw wordt gekeken naar de mogelijkheden om de startbaan van de NAVO-vliegbasis in oostelijke richting te verlengen.
Provincie:
Tag(s):