woensdag, 23. augustus 2006 - 16:48

Provinciebonus voor gemeente Zeist

Zeist

De gemeente Zeist ontving woensdag uit handen van gedeputeerde Ekkers een tegoedbon van 117.500 euro. De gemeente bouwt als eerste, zeven starterswoningen naar het ‘Beste ontwerp starterswoning provincie Utrecht’. Het ontwerp, de Trento Kameleon van Nijhuis Bouw, werd op de provinciale Netwerkdag Starterswoningen tot beste verkozen door Utrechtse gemeenten, corporaties en starters.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de toekomstige bouwlocatie, ondertekenden de provincie Utrecht, gemeente Zeist, woningbouwvereniging De Kombinatie en Nijhuis Bouw de contracten. De woningen komen op de Bergweg in Zeist. De maximale prijs voor de eerste bewoners is 130.000 euro v.o.n., met een gemiddelde prijs van 117.500 euro.

De gemeente ontvangt de bonus bij het slaan van de eerste paal, die naar verwachting begin 2007 de grond in gaat. Gedeputeerde Ekkers: “Na oplevering wil ik deze woningen graag aan andere gemeenten laten zien. De lage prijs, de snelle en goede samenwerking tussen de gemeente Zeist en Nijhuis Bouw en het hoge kwaliteitsniveau maken dit tot een uitstekend voorbeeldproject.�
Provincie:
Tag(s):