dinsdag, 1. augustus 2006 - 18:29

PSV boekt winst en gaat door met Philips

PSV heeft een akkoord bereikt met hoofdsponsor Philips over verlenging van het contract. De Nederlandse multinational is hierdoor tot medio 2011 verbonden aan de landskampioen.

Dat was niet het enige goede nieuws uit Eindhoven. Voorzitter Rob Westerhof maakte tijdens de jaarlijkse perspresentatie bekend dat PSV het afgelopen seizoen een 'klein winstje' heeft geboekt. Dat komt voornamelijk door het behalen van de tweede ronde van de Champions League en de verkoop van Young-pyo Lee en Wilfred Bouma. PSV zal komend seizoen werken met een begroting van 55 miljoen euro.

Ook liet Westerhof nog weten dat PSV in gesprek is met verschillende partijen over de financiering van het Philips Stadion. Daarbij liet de voorzitter nadrukkelijk weten dat de Eindhovenaren het stadion in eigen beheer willen houden. Hij wil een situatie zoals bij Ajax en Feyenoord voorkomen. Er hebben zich inmiddels al talloze kandidaten gemeld die het stadion willen financiëren. De preses is tevens van mening dat de recente concerten van Guus Meeuwis zeer geslaagd zijn en hoopt het stadion in de toekomst vaker voor dergelijke activiteiten beschikbaar te stellen. Verschillende internationale topartiesten zouden zich reeds hebben gemeld.
Categorie:
Tag(s):