maandag, 23. oktober 2006 - 0:58

PSV effectiever dan AZ

AZ heeft voor het eerst in de historie verloren in het DSB Stadion. PSV had voldoende aan drie doelpunten in de eerste helft: 3-1. Arouna Koné besliste in de blessuretijd van de eerste helft de topper.

De Ivoriaan schoot fraai raak vanaf twintig meter: 3-0. Het was zijn eerste competitietreffer sinds 25 maart 2006. Een minuut daarvoor had ook Edison Mendéz zijn doelpuntje al meegepikt. De opleving van PSV vlak voor het rustsignaal was een lesje in effectiviteit voor AZ. De ploeg van trainer Louis van Gaal had wel meer balbezit, maar creëerde nauwelijks mogelijkheden. PSV kwam al snel op voorsprong door een treffer van Manuel da Costa. De Portugees kon na twaalf minuten vrij binnenkoppen.

In de tweede helft probeerde AZ terug te komen in het duel. De landskampioen toonde zich echter gedegen als altijd en gaf vrijwel niets weg. Alleen Demy de Zeeuw vond een gaatje, maar zijn treffer bleek slechts voor de statistieken.