donderdag, 13. april 2006 - 10:46

PSV en Feyenoord in evenwicht

Normaal gesproken vormt een wedstrijd tussen PSV en Feyenoord het epicentrum van het Nederlandse voetbal. Hoe anders was dat vandaag. De Eindhovenaren waren al kampioen en de Rotterdammer zijn al zeker van plaatsing voor play-offs van de Champions League.

De wedstrijd die in principe om des keizers baard ging, ontsteeg dat niveau nauwelijks. Beide ploegen hadden daarvoor een goed excuus, omdat ze het allebei zonder hun aanvalsleider moesten stellen.

Bij PSV was Farfan afwezig, bij Feyenoord Kuijt. Voor de ploeg van Erwin Koeman leek die absentie het zwaarst te wegen. Feyenoord kwam in de eerste helft zwak voor de dag en zag PSV via Koné, Vennegoor en Culina uitstekende kansen afdwingen.

Pas na de thee kwam de ploeg uit Rotterdam-Zuid enigszins in haar spel. De aggressie die in de eerste 45 minuten ver te zoeken was, was in het tweede bedrijf ineens wel aanwezig. Het zorgde ervoor dat Väyrynen na 50 minuten opgejaagd werd en balverlies leed. Castelen profiteerde, dribbelde voorbij Ball en Addo en liet vervolgens Gomes kansloos.

Pas twintig minuten voor tijd herstelde PSV de balans. Cocu nam zijn ploeg weer eens bij de hand en kopte de gelijkmaker binnen.
Categorie:
Tag(s):