dinsdag, 12. september 2006 - 18:57

PSV gokt op snelheid en houdt Kluivert achter de hand

Wie niet sterk is, moet snel zijn. Dat is zo'n beetje de gedachte die PSV-trainer Ronald Koeman voor vanavond in zijn hoofd moet hebben. De Eindhovenaren willen Liverpool in de eerste Champions League-wedstrijd kloppen op snelheid.

"We moeten ze pijn proberen te doen waar ze relatief zwak zijn“, aldus Koeman in het Eindhovens Dagblad."Hun verdedigingscentrum is niet al te snel." In dat centrum spelen Sammi Hyypiä en Jamie Carragher. Beresterk, maar niet de snelsten. Daarom zal Koeman zijn elftal zo neerzetten dat de spitsen Jefferson Farfan en Arouna Koné hun snelheid optimaal kunnen benutten.

Mocht dat plan niet lukken, dan kan de trainer altijd nog besluiten Patrick Kluivert in te brengen. Koeman maakte vanmiddag bekend de oud-Ajacied bij de selectie te houden en ziet een rol als pinchhitter voor hem weggelegd. PSV moet het vanavond doen zonder aanvoerder Philip Cocu. Hij is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Olympique Lyon in de achtste finale van vorig jaar. Edison Mendez zal zijn plek overnemen. Volgens het Eindhovens Dagblad is het zeker dat Michael Reiziger de voorkeur krijgt boven Michael Lamey als linksback.

De Eindhovenaren dichten zichzelf een goede kans toe. Liverpool verloor zaterdag met maar liefst 3-0 van stadgenoot Everton en is nog niet in vorm dit seizoen. Daarnaast versloeg Koeman de Engelse club vorig jaar nog in de Champions League met zijn toenmalige werkgever Benfica. "We weten alles van ze. Het kan zijn dat ze vier nieuwe spelers opstellen, al verwacht ik dat niet. Maar dan nog: de manier van spelen is hetzelfde als vorig seizoen", zei de coach. PSV heeft van de laatste twaalf thuiswedstrijden in de Champions League slechts één keer verloren. Dat was op 21 februari van dit jaar tegen Olympique Lyon (0-1). Van de overige elf duels bleven de drie punten negen keer in het Philips-stadion.
Categorie:
Tag(s):