maandag, 1. mei 2006 - 18:04

'PSV heeft Ronald Koeman binnen'

De nieuwe trainer van PSV is Ronald Koeman. Volgens Voetbalprimeur melden zeer betrouwbare bronnen binnen de Eindhovense club dat een overgang op een haar na rond is.

Koeman was dit seizoen werkzaam als trainer bij Benfica en maakte daar een bewogen jaar mee. Hij bereikte er de kwartfinale van de Champions League, waarin Barcelona uiteindelijk te sterk was.

In de nationale competitie verloopt het seizoen ronduit moeizaam. Benfica staat derde met twee punten achterstand op runner-up Sporting Lissabon. Koeman heeft als laatste kunstje om tijdens de laatste competitiewedstrijd proberen de tweede plaats te pakken. Dan moet de uitwedstrijd tegen Paços Ferreira wel gewonnen worden en is hij afhankelijk van het resultaat bij Sporting Lissabon tegen Sporting Braga.

Als trainer begon Koeman in het seizoen 1997/1998 als assistent van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal. Na deze ervaring werkte hij twee seizoenen als rechterhand van Louis van Gaal bij FC Barcelona. Daarna werd hij hoofdcoach van Vitesse, waarbij hij de Arnhemmers na drie jaar inruilde voor het trainersschap bij Ajax.

Op 7 mei zal Koeman officieel bevestigen dat hij aan de slag gaat in Eindhoven.
Categorie:
Tag(s):