zondag, 17. september 2006 - 14:32

PSV is Feyenoord de baas

PSV heeft thuis met 2-1 van Feyenoord gewonnen in de eerste klassieker van het jaar. Topper was vandaag niet de juiste benaming, omdat het officieel de nummer 8 tegen de nummer 11 was. Maar wat in eerste instantie een makkie leek te zijn voor de jongste Koemantelg, werd uiteindelijk toch nog een zware pot.

In de laatste twee minuten maakte Feyenoord zelfs de gelijkmaker, maar Vink keurde de goal af omdat Gomes om viel. Deze struikelde echter over de voeten van ploeggenoot Salcido. Even later leek Boussaboun een penalty te krijgen omdat Alex hem vasthield, maar ook dat zag Vink door de vingers. PSV had in de eerste helft al uit kunnen lopen, maar bracht zichzelf uiteindelijk dus nog behoorlijk in de problemen.

Tegen een zoekend Feyenoord kwam PSV tamelijk eenvoudig op 2-0 voorsprong. Farfán scoorde uit een verre vrije trap die door niemand meer werd aangeraakt en daar had doelman Timmer geen rekening mee gehouden. Verdediger Alex kon na een goede aanval totaal vrij inschieten. Aan de overkant stond spits Charisteas er toen al niet meer in, Koeman zag na ruim twintig minuten al in dat het beter was om Van Hooydonk in te brengen.

Deze Van Hooydonk trapte Afellay uit de wedstrijd. Niet met een rotschop, maar met een vrije trap van 127 kilometer per uur die op het gezicht van de jonge middenvelder belandde. Afellay verliet aangedaan en waarschijnlijk met een hersenschudding het veld.

Op slag van rust wist Jonathan De Guzman Feyenoord terug te brengen in de wedstrijd. Koelbloedig schoot hij de eerste echte kans met links achter Gomes, een goal de alle verhoudingen in het veld veranderden.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen. Het hardst geklapt werd er uiteindelijk voor de entree van Patrick Kluivert, die twintig minuten voor tijd mocht invallen voor de andere nieuweling Tardelli. In een kopduel was diezelfde Kluivert er de oorzaak van dat Farfán met veel hoofdpijn het veld moest verlaten. Hij leek even totaal out en moest worden afgevoerd.