zondag, 29. januari 2006 - 14:42

PSV wint bij ADO: 0-2

PSV heeft de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met succes afgesloten: 0-2. Door de overwinning staat de ploeg van trainer Guus Hiddink weer drie punten voor op achtervolger AZ. Feyenoord komt vanmiddag nog in actie tegen Heracles Almelo.

ADO begon zeer fel aan de wedstrijd. Scheidsrechter Pieter Vink moest in de eerste helft alle zeilen bij zetten om de scherpe tackels van de thuisploeg goed te kunnen beoordelen. PSV had het best moeilijk met de onverzettelijkheid van de Hagenaars en het harde, lastig bespeelbare veld.

De eerste grote kans was derhalve ook voor ADO. Aleksandar Rankovic lobde de bal net naast het doel van Gomes. Phillip Cocu kreeg echter de grootste mogelijkheid in de eerste helft. De aanvoerder van PSV kon in de 30ste minuut zonder tegenstand op het doel van ADO afstormen, maar zijn inzet werd nog op tijd geblokt door doelman Dorus de Vries. Kort voor rust kreeg ook DaMarcus Beasley een fikse mogelijkheid. Debutant Christiaan Kum bij ADO verspeelde de bal aan Ibrahim Afellay, die de Amerikaan wist te vinden. De aanvaller schoot net naast.

De tweede helft begon met glibberen en glijden, omdat het bevroren veld aan het ontdooien was. PSV wist het best stand te houden en kwam ook op voorsprong. Cocu bediende Farfan op prachtige wijze en omdat ADO dacht aan buitenspel, kon de Peruviaan ongehinderd richting doel lopen en de 0-1 binnenschieten. ADO nam vervolgens geen gas terug. Tomasz Rzasa schoot onder meer op de lat.

Cocu besliste de wedstrijd in de 78ste minuut. De middenvelder verlengde een vrije trap van Jason Culina tot in de goal. Vijf minuten voor tijd mocht ook de nieuwe aanwinst Archie Thompson zijn debuut voor PSV maken.