zondag, 26. februari 2006 - 14:50

PSV wint fletse topper

PSV heeft de topper in de Eredivisie van dit weekend gewonnen van AZ. In de Alkmaarder Hout won de equipe van trainer Guus Hiddink met 1-2 van het elftal van Louis van Gaal. Jan Vennegoor of Hesselink en Arouna Koné waren verantwoordelijk voor de Eindhovense treffers. Stijn Schaars maakte het Alkmaarse doelpunt.

AZ had de uitschakeling in de UEFA Cup door Betis Sevilla van afgelopen donderdag duidelijk nog niet helemaal verwerkt. Binnen vijf minuten gaven de Alkmaarders de wedstrijd tegen PSV uit handen. Vennegoor of Hesselink won eenvoudig een kopduel van Joris Mathijsen en zette zijn team na drie minuten op voorsprong. Twee minuten later passeerde Koné AZ-doelman Henk Timmer: 0-2. Voor rust bracht AZ de Eindhovenaren nauwelijks in gevaar. Slechts een schot van Demy de Zeeuw werd door doelman Gomes tot corner verwerkt en een vrije trap van perez op slag van rust verdween rakelings naast.

Na rust zette AZ ietsje meer druk, maar bracht PSV nog steeds nauwelijks in de problemen. Na een kwartier in de tweede helft kwamen de Alkmaarders terug in de wedstrijd. Een een-tweetje Tussen Danny Koevermans - na 18 minuten vervanger van de geblesseerde Shota Arveladze - en Stijn Schaars werd door laatstgenoemde knap afgerond. Kort daarna kreeg Vennegoor of Hesselink een fantastische mogelijkheid op 1-3, maar voor open doel raakte hij de harde voorzet van Jefferson Farfán volkomen verkeerd.

Ook in de slotfase van de wedstrijd kon AZ PSV geen pijn meer doen. De Eindhovenaren blijven bovenaan de Eredivisie staan met 66 uit 26 wedstrijden. AZ blijft derde met 55 punten uit 26 wedstrijden.
Categorie:
Tag(s):