zaterdag, 18. maart 2006 - 21:43

PSV wint van zwak NEC

PSV heeft vanavond een vrij makkelijke 1-0 overwinning geboekt op NEC. Een prachtige vrije trap van Jefferson Farfan bleek voldoende voor de drie punten. De eerste 45 minuten in Eindhoven bleven doelpuntloos en dat was voornamelijk te danken aan NEC-keeper Raymon van Emmerik.

In de twintigste minuut belette hij PSV-aanvaller Aruna Koné het scoren. De Ivoriaan raasde op de doelman af, maar Van Emmerik bleek het sterkste in de één tegen één actie. Alex, Simons en Vennegoor of Hesselink probeerden het ook allemaal maar wisten niet het net te vinden.

De ploeg uit de Lichtstad ging in de tweede helft verder waar het gebleven was, namelijk met aanvallen. Een kwartier voor tijd wist Farfan uit een vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd binnen te krullen: 1-0. NEC legde zich vervolgens neer bij het verlies, waardoor PSV de wedstrijd rustig kon uitspelen.