donderdag, 23. maart 2006 - 0:20

PSV zakelijk naar Cupfinale

Het ging op de manier waarop PSV eigenlijk het hele seizoen al voetbalt: zakelijk. Maar net als in de competitie was het in de halve finale van de Gatorade Cup tegen AZ ook weer genoeg. In eigen huis won PSV in de verlenging met 2-0, dankzij treffers van Timmy Simons en Jefferson Farfan.

Niet verliezen, dat leek in het Philips Stadion het credo. Beide ploegen speelden uiterst behouden en legden nauwelijks risico in hun spel. Het had een weinig sprankelende wedstrijd tot gevolg, die nooit ontbrandde. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd, waarin PSV een optisch overwicht had, kroop AZ eningszins uit de schulp. Het had twee doelgerichte acties van Arveladze tot gevolg, maar de Alkmaarders zouden teveel gekregen hebben met een winnend doelpunt.

Dat het treffen op verlenging uit zou draaien, was geen verrassing. Maar zelfs in de extra tijd werd het publiek geen spannend schouwspel aangeboden. Toch vielen er twee goals te noteren. Eerst volleyde Simons na dik honderd minuten voetbal vanuit het niets een door Barry Opdam weggekopte bal achter Timmer en vlak voor het eindsignaal diende Farfan de ploeg van Louis van Gaal de nekslag toe. Hij anticipeerde goed op een uittrap van Gomes, die tussen Mathijsen en Timmer inviel.

Door de overwinning houdt PSV kans op een hernieuwde dubbel en een aardig afscheid voor de naar alle waarschijnlijkheid vertrekkende Guus Hiddink. Voor AZ resten de Play-Offs. Een troostprijs voor een generatie voetballers, die zo langzamerhand de boeken ingaat als net niet en waarvan het nog maar afwachten is of ze bij elkaar blijven. Daarvoor wordt er teveel aan enkele spelers getrokken.
Categorie:
Tag(s):