dinsdag, 11. april 2006 - 12:09

Psychotherapie meeting

Elspeet

Op 22 en 23 april wordt het eerste internationale congres georganiseerd voor de Nederlandse Associatie Voor Psychotherapie. De nieuwe zorgverzekeringswet maakt de weg vrij voor functionele zorgverlening. Direct gevolg daarvan is dat zorgverzekeraars de mogelijkheid krijgen om nu nog meer naar het product van de zorgverleners te kijken.

Er vindt dus een verschuiving plaats van het beroep van de zorgverlener naar het zorgproduct wat nodig is voor een bepaalde zorgvraag. Voor Europees geregistreerde thera-peuten zullen via de Nederlandse veranderende wetgeving per 1 januari 2007 mogelijkheden komen.

Mogelijkheden voor vergoeding van behandelingen, uitgevoerd door die modaliteiten van psychotherapie, waar het Euro Certificaat Psychotherapie (ECP) voor is uitgereikt door de EAP te Wenen.

De organisaties, het Nederlands Gilde voor Health counselling en Psychotherapie en de Nederlandse afdeling van de EAP, de NAP hebben er alles aan gedaan om de kwaliteit van de aangesloten therapeuten via Europese registratie middels het felbegeerde ECP te waarborgen.

Op het congres worden diverse workshops aangeboden op zaterdag middag en op zondag. Tevens is er zaterdagavond een klankschalenconcert geprogrammeerd.

Een waardevolle aanvulling binnen de geestelijke gezond-heidszorg? Het wordt een interessant congres met een klinkend programma. Kijkt u verder bij www.ngvh.nl (bij organisatie)
Provincie:
Tag(s):