woensdag, 22. februari 2006 - 18:19

Publiek overmeestert straatrovers

Maastricht

Een 91-jarige vrouw die dinsdagmiddag slachtoffer werd van een tasjesdief, kon haar handtas door oplettende omstanders weer snel in haar bezit krijgen. Het slachtoffer werd, in gezelschap van haar 77-jarige vriend, op de Dokter Bakstraat in Maastricht door een man overvallen en daarbij van haar handtas beroofd.

Enkele omstanders reageerden meteen en achtervolgden de dader. Op de Via Regia wisten zij de 24-jarige dader, een inwoner van het Belgische Sint Truiden, te overmeesteren en aan de politie over te dragen. De man had de tas nog bij zich.

Maandagavond probeerde een 21-jarige Maastrichtenaar een 72-jarige vrouw uit Valkenburg te beroven. Op de Sint Pieterstraat in Valkenburg greep de man de bejaarde vrouw van achteren vast, zette haar een mes op de keel en eiste geld. Omdat het slachtoffer haar tas vasthield, kwam zij op zeker moment samen met de overvaller ten val. Hierbij raakte zij aan haar rechter pols gewond.

Toen er enkele mensen aankwamen lopen, vluchtte de overvaller. Vervolgens werd hij op de Sint Pieterstraat door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie.
Provincie:
Tag(s):