zaterdag, 27. mei 2006 - 15:00

Puppies uit vuilcontainer gered

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft zaterdagochtend tien puppies uit een ondergrondse vuilcontainer gehaald. Omstreeks vijf uur hoorde een 20-jarige Rotterdammer op de hoek van de West - Varkenoordseweg met de Vlasakkersstraat piepende geluiden uit een ondergrondse vuilcontainer komen.

Hij vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.
De politiemensen hebben de container opengemaakt en ontdekte daar de jonge hondjes. Samen met medewerkers van de Dierenambulance zijn de puppies uit de container gehaald.

De tien pasgeboren hondjes werden overgebracht naar het dierenziekenhuis aan de Pascalweg. Daar zijn ze in een couveuse gelegd. Zij maken het naar omstandigheden goed.

Na onderzoek door een dierenarts bleek, dat de dierenambulance geen half uur later had moeten komen, anders hadden de puppies het niet gered.

Vanavond heeft een woordvoerder van de dierenambulance Rotterdam (DAR) laten weten dat ook moeder hond terecht is. Na een buurtonderzoek kwam de politie terecht bij de eigenaar van de pups. Na een proces-verbaal heeft de politie moeder hond in beslag genomen en overgedragen aan de dieren-ambulance. Die heeft de dieren weer herenigd. Moeder en Pups maken het op dit moment goed, aldus de woordvoerder.
Provincie:
Tag(s):