woensdag, 24. mei 2006 - 11:25

Puppy’s gestolen: vijf verdachten opgepakt

Bennekom

De Edese politie heeft dinsdag vijf verdachten opgepakt wegens diefstal. De vijf, twee vrouwen van 30 en 60 jaar en drie mannen van 25, 41 en 59 jaar en afkomstig uit Doesburg en Renkum worden verdacht van diefstal van twee Chihuahua-pups van een Bennekoms gezin. De 25 en 41-jarige verdachte werden in een schuur in de omgeving aangehouden met de buit. De overigen waren in een auto in de buurt aangetroffen.

mannen bij zijn woning overlopen die er met twee van zijn Chihuahua-pups vandoor waren gegaan. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Twee agenten en een hondengeleider gingen met een politiehond in de buurt op zoek. In een schuur in de omgeving van de woning van de gedupeerde Bennekommer werden de twee verdachten op aangeven van de politiehond aangetroffen en aangehouden.

Buurtbewoners was inmiddels een auto in de straat opgevallen met drie inzittenden die volgens getuigen ook met de zaak te maken zouden hebben. De auto werd door de getuigen klem gezet, waarna de drie inzittenden door de politie ook werden aangehouden. De puppy’s konden gelijk aan de eigenaar worden teruggegeven. Alle verdachten zijn later na verhoor weer vrijgelaten en hadden hun aandeel in de zaak bekend. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.
Provincie:
Tag(s):