woensdag, 16. augustus 2006 - 9:19

Pure Jazzfest vervangt North Sea Jazz

Den Haag

Komend weekend staat de Haagse binnenstad weer in het teken van de jazz. Na het wegvallen van het jaarlijkse North Sea Jazzfestival (dat dit jaar haar eerste editie beleefde in Rotterdam), is er nu het Pure Jazzfest. Tijdens dit festival is er naast de aandacht voor de jazzmuziek ook een prominente plek ingeruimd voor film en het gesproken woord.

Tijdens het internationale festival zal trompettist en filmcomponist Terence Blanchard een project uitvoeren met het Metropole Orkest met als uitgangspunt zijn favoriete filmmuziek die hij componeerde voor filmmaker Spike Lee.
Cabaretier Freek de Jonge laat in een sfeervolle Nieuwe Kerk in een productie met Robert Jan Stips zijn licht schijnen op jazz, godsdienst, Amerikaanse gospel en de moraal van de huidige maatschappij.

Karin Bloemen is te zien in een spetterend jazzprogramma dat zijn première beleeft tijdens het Pure Jazzfest.

Verder zijn er optredens te zien van Jazzanova, Pete Philly & perquisite, Charlie Dee, Cubop City Big Band, Carleen Anderson, Hans Dulfer, Fink en Daara J.

Het festival duurt van 18 tot en met 20 augustus en speelt zich af in het Spuiplein Stage, Dr.Anton Philipszaal, Studio 3, Theater aan het Spui, Nieuwe Kerk en het Filmhuis.
Provincie:
Tag(s):