woensdag, 18. oktober 2006 - 14:50

PvdA: Overlast hangjongeren Crooswijk direct aanpakken

Rotterdam

De PvdA stelt donderdag de ernstige overlast van hangjongeren op de Crooswijkseweg aan de orde in het actualiteitenuur van de gemeenteraad.

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst was dinsdag voor een werkbezoek in Rotterdam-Crooswijk. Hij sprak daar met bewoners en ondernemers aan de Crooswijkseweg. Schokkend was het beeld dat zij gaven van de overlast van jongeren daar. Van rondhangen tot intimidatie en bedreiging. Voor de PvdA aanleiding om dit donderdag meteen aan de orde te stellen in de gemeenteraad.

Peter van Heemst: "Dit loopt uit de hand. Dit kunnen we niet tolereren in onze stad." Het beeld dat de PvdA kreeg kwam overeen met het beeld dat gisteravond in een tv uitzending van RTL te zien was. Van Heemst: "Het kan niet zo zijn dat wij mensen, bewoners en ondernemers in onze stad het slachtoffer laten worden van de misdragingen van een kleine groep. De overheid -gemeente, politie en de hulpverlening- moeten voor de bewoners en ondernemers gaan staan en hier een halt aan toeroepen."

De PvdA wil dat er direct wordt opgetreden. Van Heemst: "De harde kern moet op de huid worden gezeten, anderen er omheen aangesproken. Gekeken moet worden of deze jongeren op school zitten of ze aan het werk zijn, en zo niet, dan moeten ze daar naartoe geleid worden."
Provincie:
Tag(s):