zaterdag, 8. april 2006 - 10:16

PvdA Rotterdam diep teleurgesteld over opstelling VVD en SP

Rotterdam

Fractievoorzitter Peter van Heemst is diep teleurgesteld over opstelling van VVD en SP bij de coalitievorming in Rotterdam.

"We leken woensdagavond overeenstemming bereikt te hebben over de reisbestemming, een breed college met een breed draagvlak in de stad. We wisten dat het een lang en moeilijke reis zou worden, maar tot mijn verbijstering haakten de VVD en SP vandaag af als reisgenoten."

Van Heemst noemt de opstelling van de VVD en SP onverantwoord: "De stad en de Rotterdammers hebben een brede coalitie nodig, omdat je daarmee laat zien dat we in staat zijn verschillen te overbruggen, en dat je normaal met de mensen in de stad wilt omgaan." Dag en nacht zijn informateur Boekhoud en Peter van Heemst in touw geweest om dit college mogelijk te maken. De PvdA heeft er zelf ook veel in geïnvesteerd door ruimhartig meerdere wethoudersposten aan te bieden aan de andere partijen. CDA en VVD hebben beiden 2 wethoudersposten aangeboden gekregen tegen 3 posten voor de PvdA en 1 voor de SP.

Doordat de VVD en SP deze mogelijkheid hebben geblokkeerd is er een ernstige situatie ontstaan We kunnen nu alleen nog maar aankoersen op een college met een smalle basis. Deze onvermijdelijke koerswijziging vergt nader beraad in interne kring. Van Heemst verwacht ca. 2 dagen nodig te hebben hiervoor.
Provincie:
Tag(s):