vrijdag, 7. juli 2006 - 12:38

PvdA Rotterdam wil harde aanpak woonterreur

Rotterdam

Vele Rotterdammers zijn het slachtoffer van asociale buren. De PvdA wil een harde aanpak van deze woonterreur. Dat kan door de inzet van wooncontainers voor asociale huurders aan de rand van de stad, maar ook het in 2004 opgezette Steunpunt Woonoverlast moet blijven bestaan. In 2005 zijn er meer dan 200 klachten binnengekomen bij het Steunpunt.

Zij registreren sinds 2004 klachten van huurders en verhuurders in de particuliere sector en helpt bij het oplossen van de problemen. De PvdA wil de toekomst van het Steunpunt Wonen (Steunpunt Woonoverlast is een onderdeel van Steunpunt Wonen) garanderen. Verder wil de PvdA op korte termijn een proef met wooncontainers aan de rand van de stad voor asociale bewoners.

De PvdA vindt het Steunpunt Wonen onmisbaar voor het leefklimaat in de stad. Het Steunpunt Wonen heeft vele nuttige activiteiten en projecten opgezet op het gebied van wonen zoals de Huurteams, het Steunpunt Woonoverlast, het Huurdersnetwerk en het project Toontje Hoger.

Het Steunpunt Wonen is in financiële moeilijkheden geraakt en kan zelfs failliet gaan. De PvdA wil dat er op korte termijn steun komt voor het Steunpunt Wonen. Om het voortbestaan van het steunpunt wonen te garanderen heeft de PvdA gisteren in de raad een motie ingediend. Een meerderheid van de gemeenteraad was voor deze motie.

Daarnaast heeft de PvdA eerder al voorgesteld om agressieve en gewelddadige bewoners die straat en buurt terroriseren in een tijdelijke behuizing te plaatsen aan de rand van de stad. In die wooncontainers worden de asociale bewoners met intensieve begeleiding klaar gemaakt om terug te kunnen keren naar hun eigen wijk.

De PvdA wil dat er een proef komt met dergelijke wooncontainers. Op verschillende plekken in Nederland zoals in de gemeente Kampen wordt dat idee al met succes uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):