donderdag, 26. oktober 2006 - 15:56

PVDA: Sneller aangifte voor mensen in de publieke sector

Rotterdam

De Rotterdamse PvdA wil dat er maatregelen worden genomen om aangifte bij agressie te vergemakkelijken voor werknemers in de publieke sector. Dit in reactie op de uitspraken van burgemeester Opstelten dit weekend deed.

De burgemeester van Rotterdam stelde daar dat mensen die werken in de publieke sector sneller aangifte moeten doen bij lichtere vormen van agressie zoals schelden en spugen. De PvdA juicht deze uitspraken toe, zij vindt al langer dat er serieuzer moet worden gekeken naar de agressie tegen deze groep.

Veel werknemers in de publieke sector die te maken hebben met vormen van agressie doen geen aangifte. Vaak omdat ze lang moeten wachten voordat ze de aangifte kunnen doen. Fractievoorzitter Peter van Heemst; ‘Stel je voor, je hebt een dag lang gewerkt op de tram en hebt met agressie te maken gehad. Dan zou je daarna nog een paar uur op het politiebureau moeten zitten om aangifte te doen. Slechts weinigen doen dat, en daarom willen wij dat het doen van aangifte makkelijker wordt gemaakt en dat mensen direct worden geholpen als ze tijdens hun werk te maken hebben gekregen met agressie.’

Naast de snelheid vindt de PvdA ook dat iedereen die aangifte doet serieus moet worden genomen. Helaas is dat nog niet altijd het geval.
Provincie:
Tag(s):