vrijdag, 1. december 2006 - 16:51

PVDA wil ASO-woningen in Rotterdam

Rotterdam

De PvdA wil ook in Rotterdam zogenaamde aso-woningen. Al langer pleit de Rotterdamse PvdA-fractie voor dergelijke woningen, bedoeld voor mensen die door onaangepast en asociaal gedrag het leven zuur maken van hun buurtbewoners.

Aso-woningen zijn in principe tijdelijke woonvoorzieningen, die bedoeld zijn om het gedrag van deze mensen te veranderen. Om dat te bereiken is er ook begeleiding.

Deze week werd bekend dat een aantal steden , zoals Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Bergen op Zoom zich hebben aangemeld om binnenkort met deze woningen te gaan experimenteren.

“Onbegrijpelijk dat Rotterdam hierin niet voorop loopt! Het probleem van aso’s die hun buurt terroriseren is levensgroot" , vindt Peter van Heemst fractievoorzitter van de Rotterdamse PvdA.

In Rotterdam zijn jaarlijks ongeveer 150 huisuitzetting vanwege extreme overlast die de huurders veroorzaken . Waarschijnlijk is dat aantal nog veel groter omdat het vaak eenvoudiger is om aso-huurders om een andere, bijkomstige, reden op straat te zetten, zoals een huurachterstand.

Van Heemst: "Het wordt tijd dat we duidelijk maken dat overlast niet acceptabel is! Met aso-woningen slaan we twee vliegen in één klap: de buurt wordt weer rustig en asociale huurders krijgen begeleiding om hun gedrag aan te passen.�
Provincie:
Tag(s):