maandag, 20. maart 2006 - 19:56

Pyromaan actief in Maastricht ?

Maastricht

Afgelopen weekend leek het even of er een pyromaan aan het werk was in Maastricht. De brandweer moest regelmatig uitrukken voor diverse branden. Vooral de zaterdag 18 maart spande de kroon in de omgeving van de Brusselsepoort. Het vuur op de ene plek was net geblust en een melding op een andere locatie kwam weer binnen.

In de Ocarinastraat brandde Opel Corsa volledig uit. Het geparkeerde voertuig ernaast liep ook schade op. Rond dezelfde tijd gingen op de Bilserbaan een rij coniferen in vlammen op. Omdat deze een acuut gevaar opleverden voor het woonhuis ter plaatse, werden de bewoners uit hun huis gehaald terwijl de brandweer het vuur probeerde blussen.

Dezelfde avond ontstond er in het Activiteitencentrum op de Symphoniesingel brandschade nadat onbekenden brandend papier door een vernielde ruit naar binnen hadden gegooid. De vloer vatte hierdoor vlam en ook het plafond moest het ontgelden.

Op zondag was het weer prijs, maar dit maal in een garagebox onder een leegstaande flat. Onbekenden hadden waarschijnlijk het bouwafval dat in de garage lag, in brand gestoken. (foto's)

De politie heeft de branden in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):