vrijdag, 29. september 2006 - 12:40

Raadslid Dick Stellingwerf van ChristenUnie opgestapt

Ede

Dick Stellingwerf is opgestapt als raadslid van de gemeente Ede. De fractievoorzitter van de ChristenUnie kwam in opspraak door zijn rol bij een aanbestedingszaak. Hem werd verstrengeling van belangen verweten.De excuses die Stellingwerf maakte, waren voor de gemeenteraad van Ede onvoldoende.


Hij kon donderdag 28 september 2006 de gemeenteraad niet voldoende overtuigen van zijn rol in de gebeurtenissen. Stellingwerf verbond daar zijn conclusies aan en stapte op.

Burgemeester R.C. Robbertsen zei het besluit van Stellingwerf te respecteren. “Voor betrokkene is dit een persoonlijk drama. Dat geldt ook voor zijn fractie. Vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid was dit een uiteindelijk onontkoombaar besluit als het gaat om het aanzien van de politiek.�

Stellingwerf zat van 1982 tot 1994 in de gemeenteraad van Ede, waarvan vier jaar als wethouder. Daarna was hij acht jaar voor de ChristenUnie actief in de Tweede Kamer. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 keerde hij als fractievoorzitter van de Christen Unie terug in de Edese politiek.
Provincie:
Tag(s):