donderdag, 12. januari 2006 - 11:14

Raadslid weigert vergadering in homobar

Enschede

Op dinsdag 24 januari komt de Stadsdeelcommissie Centrum van de gemeente Enschede voor het laatst bij elkaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart a.s. Zij doen dit deze keer in bar-discotheek 't Bölke. Tot zover niets nieuws ware het niet dat het raadslid Hans Hofte van de fractie Stadspartij de Burgemeester en het Presidium heeft opgeroepen om de vergadering te verbieden.

Hofte heeft op eigen titel een persbericht doen uitgaan en schrijft daarin het onacceptabel te vinden officiële raadsvergaderingen te houden in homobars, coffeeshops of nachtclubs. Hij vindt dat op deze manier raadsleden worden gedwongen om niet aanwezig te zijn en vraagt het Presidium om de vergadering gewoon in het stadhuis te houden. Mochten zij daaraan geen gehoor geven, dan zal Hofte niet aanwezig zijn bij deze officiële vergadering.

Het ziet er naar uit dat Hofte niet aanwezig is omdat de vergadering op genoemde locatie gewoon doorgang vindt.

De Stadsdeelcommissie heeft de inwoners van de binnenstad tijdens deze vergadering een aardig programma te bieden.
Na de behandeling van de reguliere agendapunten zijn er drie publieksrondes waarin men de gelegenheid krijgt om in één minuut "de Stadsdeelminuut" een onderwerp in te brengen.
Bijvoorbeeld over het functioneren van de stadsdeelcommissie, mijlpalen uit de afgelopen vier jaar of belangrijke punten voor de volgende raadsperiode.
Na een muzikaal intermezzo zal Stadsdeelwethouder Eric Helder op de inbreng van de sprekers reageren.

Bar-Discotheek 't Bölke is overigens een locatie waar door het jaar heen vele feesten, partijen en vergaderingen worden gehouden.
Vanmiddag zal in hetzelfde centrum een grote regionale nieuwjaarsbijeenkomst gehouden worden.
Of Hans Hofke daar zal zijn valt te betwijfelen.

Telefonisch om zijn commentaar gevraagd is het enige antwoord: "Dit is het automatische antwoordapparaat van Hans Hofke....".
Provincie:
Tag(s):