dinsdag, 18. april 2006 - 11:24

Rabobank waarschuwt cliënten

Amsterdam

Afgelopen dagen zijn er door criminelen nieuwe pogingen gedaan om vertrouwelijke gegevens te bemachtigen! De Rabobank waarschuwt haar cliënten om toch vooral voorzichtig vertrouwelijke betaalgegevens om te gaan. Ook nu weer proberen criminelen op slinkse wijze klanten van de Rabobank te misleiden door hen vertrouwelijke informatie te ontlokken. Ga niett in op e-mail berichten die u doorverwijzen naar sites die lijken op die van de Rabobank.

Afgelopen dagen zijn er door criminelen nieuwe pogingen gedaan om vertrouwelijke gegevens te bemachtigen! De Rabobank waarschuwt haar cliënten om toch vooral voorzichtig vertrouwelijke betaalgegevens om te gaan. Criminelen probeerden op slinkse wijze gegevens van Rabobank cliënten te bemachtigen. Door gebruik te maken van een valse website, die bedrieglijk veel op die van de Rabobank leek wisten ze creditcard gegeven te bemachtigen.

In het buitenland leidt dit tot identiteitsfraude: criminelen nemen de identiteit van de creditcardhouder aan en kunnen met die gegevens betalen.

Deze nepsites zien er vrijwel hetzelfde uit als de websites van banken. De klant ontvangt zogenaamd van zijn bank een e-mail met de vraag een aantal vertrouwelijke gegevens te verstrekken. Die worden in een later stadium door criminelen gebruikt om fraude te plegen. De Rabobank adviseert altijd te controleren of u daadwerkelijk te maken heeft met de site of een e-mail van de Rabobank. Controleer altijd of bovenaan 'https://.rabobank.nl' staat. Als er http:// staat in plaats van https:// heeft u te maken met een niet-beveiligde pagina.
Categorie:
Tag(s):