maandag, 17. april 2006 - 15:02

Race of the Classics van Start!

Rotterdam

Maandagmiddag ging in de haven van Rotterdam de Race of the classics van start. Dit grootste zeilevenement voor studenten in Europa werd officieel gestart door Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam. De twintig klassieke zeilboten zullen in een week van Rotterdam naar Oostende varen om via Ramsgate (Engeland) weer terug te varen naar Amsterdam. Doel van ‘de Rees’ is om management studenten uit verschillende steden met elkaar in contact te brengen.

Één van de deelnemende teams is Team NHTV Breda 2006. Dit team bestaat uit 19 studenten van maarliefst zeven verschillende opleidingen van de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHVT) in Breda. Team NHTV doet dit jaar voor de derde keer mee, met als hoogtepunt het vorige jaar toen het team het gouden kompas won (als eerste in Engeland) en een derde plaats over-all wist te bemachtigen. Die prestaties probeert het team van dit jaar natuurlijk te overtreffen!

September vorig jaar waren de voorbereidingen voor deze editie al gestart. Met het selecteren van studenten voor de verschillende commissies kreeg het team zijn vorm. De vier commissies gingen vervolgens ieder op zijn eigen gebied aan de slag. De sponsor commissie moest natuurlijk zorgen voor de sponsoring van de race, verder is er een feestcommissie voor de pre-party van het team op 4 april in Breda, een Food & Beverage commissie voor het eten aan boord en een mediacommissie voor de publiciteit in de media.

De boot waar Team NHTV Breda mee vaart is de Gallant, deze haringlogger (voor de zeilkenners getuigd volgens een gaffeltopzeilschoener) is een stalen boot van ongeveer 36 meter lang, normaal gebruikt voor dag- en zeiltochten. De ligplaats van de boot is Amsterdam dus moest de boot dit weekend al verscheept worden naar Rotterdam. Deze gelegenheid is door het team aangegrepen om alvast voor te bereiden op de echte race.

Nadat de sponsoren genoten hebben van een heerlijke dag op het water zullen zij in Maassluishet schip verlaten. En vanavond om half zes zal het eerste rak van start gaan op de Noordzee, ’s nachts zal doorgevaren worden richting Oostende. Als er genoeg wind is zal er dinsdag laat in de morgen weer aangemeerd worden.

Blik op Nieuws zal het team van NHTV Breda 2006 de komende week volgen , en u waar het kan, op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en de laatste ‘Rees’ nieuwtjes.
Provincie:
Tag(s):