maandag, 11. december 2006 - 19:35

Race tegen de klok van Maastricht naar Brussel

Maastricht/Brussel

Maandagochtend 7.30u was het dan eindelijk zover. De eerste officiële rit van de Maastricht-Brussel Express. Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk is het mogelijk om binnen 1 uur en 20 minuten in Brussel te zijn.Dit moest natuurlijk gevierd worden en de gemeente Maastricht had diverse mensen uitgenodigd om deel te nemen aan deze eerst rit.

Uiteraard bleef Blikopnieuws niet achter. Zou het nu echt sneller gaan ? BON nam de proef op de som. Ook de gemeente Maastricht deed dit en stuurde coureur Phil Bastiaans uit Maastricht per auto richting Brussel.

Trein en Phil vertrokken gelijktijdig. De strijd van David en Goliat. Helaas moest Phil het afleggen tegen de Belgische spoorwegen. De trein kwam na ongeveer 1 uur en 20 seconden aan op Brussel centraal. Daarna was het ongeveer 10 minuten lopen naar het Stadhuis van Brussel.

Minister Carla Peijs feliciteerde de burgemeesters met de nieuwe treinverbinding. Een treinverbinding zoals ze zelf zegt, die geen cent gekost heeft want het spoor was er al en er hoefde alleen maar een verbinding te komen.

Na het officiele gedeelte vertrokken de aanwezigen weer huiswaards. Enkele besloten nog even snel te kerstshoppen in Brussel en vertrokken daarna huiswaarts.

De Maastricht-Brussel Express vertrek van Maastricht, stopt bij Vise en Luik en rijdt dan rechtstreeks door naar Brussel. Het gaat om een proef van voorlopig twee jaar.
Provincie:
Tag(s):