vrijdag, 14. juli 2006 - 9:47

Rallyteam in 28 dagen van Amsterdam naar Beijing

Veenendaal

Terwijl een groot deel van de Nederlandse bevolking ‘en route’ is naar warmere oorden in Europa, of het vliegtuig naar verre exotische bestemmingen neemt, staan zo’n 200 liefhebbers van klassieke automobielen klaar om van Amsterdam naar Beijing te rijden. Op zaterdag 15 juli aanstaande klinkt op de Dam in Amsterdam het startschot voor de Amsterdam - Beijing Classic Car Endurance Rally 2006.

Een avontuur dat de deelnemers in 28 dagen door 14 landen zal voeren, over een afstand van niet minder dan 17.500 kilometer.

Aan de start onder meer Harm Altena, directeur/eigenaar van ICT-dienstverlener Kender Thijssen uit Veenendaal, die samen met zoon Marco en dochter Carolien deelneemt in een klassieke Austin Healey uit 1964.

Op 15 juli begint de rally met een rit van Amsterdam naar het Duitse Mainz. Op deze eerste rallydag wordt direct al een afstand van 750 kilometer afgelegd. Na Mainz voert de route in 25 etappes in oostelijke richting. Er worden gebieden met adembenemende uitzichten doorkruist, van de smalle bergweggetjes in Oost-Turkije en de Kaukasus tot de uitgestrekte en stoffige Gobi-woestijn in China. Er worden zelfs delen van de klassieke Zijderoute aangedaan en de rijders komen indrukwekkende bouwwerken en locaties tegen, zoals de Chinese Muur en de Gele Rivier.

Op vrijdag 11 augustus wordt de finish in Beijing bereikt. Behalve op de vier rustdagen moet er flink worden doorgereden. Elke dag krijgen de rijders gemiddeld 700 kilometer voor de kiezen. En dat over wegen die bepaald niet altijd geschikt zijn voor snelheidsduivels. Het wordt een rally die het uiterste vergt van mens en machine.

De deelname van Kender Thijssen aan de rally heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat directeur/eigenaar Harm Altena al enkele jaren een hartstochtelijk rallyrijder is. Met verschillende klassiekers nam hij deel aan kleine en grotere rally’s, zoals de Classic Marathon, de Classic Malt, Luik-Rome-Luik en de Tulpenrally. Onlangs nog reed hij mee in de Wintertrial 2006. Hij zag deze rally vooral als een mooie gelegenheid om de auto te testen waarin hij straks meerijdt in de Amsterdam - Beijing 2006: een Austin Healey 3000 MKIII uit 1964.

Zoals gezegd wordt Harm Altena op de ABR 2006 vergezeld door zijn zoon Marco en zijn dochter Carolien. Carolien rijdt als navigator mee van Amsterdam tot Istanbul. Daar wordt haar plaats in het team overgenomen door Marco. Vader Altena ziet in het rijden van de ABR 2006 ook duidelijke parallellen met de uitdagingen waarvoor hij met ‘zijn’ bedrijf dagelijks staat: “In beide gevallen gaat het om een zware, grensoverschrijdende competitie waarin optimale samenwerking en eigenschappen als uithoudingsvermogen, vaardigheid en slimheid uiteindelijk bepalen wie er wint.�

Dat de deelname van het team aan de ABR 2006 ook buiten eigen-kringen als uiterst serieus wordt beschouwd, mag blijken uit het feit dat de grote merken HP Services, Citrix, Microsoft, Ericsson en Micpoint bereid werden gevonden de ‘Altena-equipe’ te sponsoren. In samenwerking met de genoemde sponsors is namelijk een oplossing ontwikkeld die het mogelijk moet maken dat het team tijdens de rally altijd en overal contact kan houden met de hele wereld. Op die manier kan directeur Altena ook in de meest onherbergzame gebieden contact houden met kantoor en thuisfront. Dit alles onder het motto ‘Mobile information, any time, any place, any device, any connection’.

Mede dankzij deze ingenieuze oplossing zijn de avonturen van het team straks dagelijks te volgen via een speciaal weblog op www.kender-thijssen.nl/abr2006. Bovendien zorgt tracking & tracing ervoor dat de Austin Healey via dezelfde website als een bewegende stip op de kaart te zien zal zijn.

Harm Altena: “Tijdens de rally zal onze behoefte aan ‘mobility’ groot zijn, alleen al omdat ik op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van ons bedrijf. Onder deze extreme omstandig-heden is het echter geen geringe opgave om een oplossing neer te zetten die werkt. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat we ook voor deze ultieme test gaan slagen!�

De Amsterdam – Beijing Rally 2006 is vooral opgezet om een bijdrage te leveren aan de culturele en zakelijke betrekkingen tussen Nederland en China. Het evenement wordt gesteund door meerdere grote sponsors. Verder wordt er op de dag van de feestelijke start op de Dam in Amsterdam een heus Beijing House ingericht, opgevold door een Holland House bij de aankomst in Beijing.

In het comité van aanbeveling zitten prominenten als de Nederlandse premier Balkenende, de Amsterdamse burge-meester Cohen en de Chinese ambassadeur in Nederland, mevrouw Xue Hanqin.
Provincie:
Tag(s):