donderdag, 9. februari 2006 - 15:08

Ramkraak bankgebouw

Wageningen

Donderdagochtend 9 februari 2006 omstreeks 09.00 uur hebben twee vooralsnog onbekende mannen geprobeerd de ABN/AMRO bank aan de Stadsbrink in Wageningen binnen te komen. Toen dit niet bleek te lukken, zijn zij op een bromfiets weggereden richting de Rooseveltweg. Niet uitgesloten mag worden dat de bromfiets elders in Wageningen is achtergelaten.

Mensen die een onbeheerde bromfiets zien staan, worden dan ook verzocht contact met de politie op te nemen.

De twee mannen ramden vanmorgen vroeg met een auto de gevel van de bank. Hoewel hierdoor schade aan de gevel en een ruit van het gebouw is ontstaan, lukte het de mannen niet om het bankgebouw binnen te dringen.

Uit onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat de gebruikte auto woensdag 8 februari in Amsterdam gestolen is. Verder is bekend geworden dat er verschillende getuigen zouden zijn, die om uiteenlopende redenen (nog) geen contact met de politie hebben opgenomen.

Ook zij worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844 (vragen naar de politie in Wageningen). Anoniem informatie verstrekken kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000.
Provincie:
Tag(s):