vrijdag, 24. november 2006 - 8:52

Ramkraak met gestolen auto bij juwelier

Silvolde

Onbekenden zijn er in de nacht van dinsdag op woensdag (22/11) in geslaagd om met een gestolen auto een ramkraak uit te voeren bij een juwelier aan de Ulftseweg. Hierbij is een onbekend aantal gouden en zilveren sieraden verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De melding van het incident kwam omstreeks 03.30 uur bij de politie binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd niemand meer aangetroffen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat men met behulp van een auto het pand heeft geramd. Hierdoor raakte een deur zodanig beschadigd dat men het pand kon binnenkomen.

Eenmaal binnen heeft men een aantal vitrines stukgeslagen en daarna een onbekend aantal gouden en zilveren sieraden weggenomen. Daarna is men vermoedelijk richting Ulft weggereden. Uit politieonderzoek is verder naar voren gekomen dat er gebruik is gemaakt van een gestolen auto. De auto stond eerder geparkeerd aan de Van Nagelstraat in Terborg.

Het gaat om een grijze Audi 100 Avant met het kenteken FB-VV-01. Op dit moment is niet bekend wanneer en op welke wijze de auto is weggenomen. Eerder deze week werd door de politie in Aalten een soortgelijke snelkraak voorkomen en de politie onderzoek of het hier om dezelfde daders gaat.
Provincie:
Tag(s):