woensdag, 20. september 2006 - 18:09

Rampenoefening Schiphol

Schiphol

Op Schiphol werd woensdagavond een multidisciplinaire alarmoefening gehouden. Het scenario bestond uit een vliegtuigongeluk tijdens de aankomst op Schiphol. Zo maakte Schiphol woensdag bekend.

Deelnemers aan de oefening zijn de Regionale Brandweer Amsterdam en Omstreken, Regionaal Bureau GHOR Amsterdam en Omstreken, District Koninklijke Marechaussee Schiphol, de Gemeente Haarlemmermeer en Amsterdam Airport Schiphol. Aan de oefening deden verder mee; 50 Lotusslachtoffers, 130 vrijwilligers van de Hogeschool Utrecht alsmede de KLM.

De nadruk van de oefening lag op de vliegtuigbrandbestrijding, redding en medische hulpverlening. Ook werd de organisatie van de calamiteitenbestrijding op Schiphol en de onderlinge communicatie tussen alle betrokken partijen getoetst.

Ieder jaar wordt op Schiphol een multidisciplinaire oefening gehouden waarbij alle betrokken partijen de benodigde handelingen daadwerkelijk uitvoeren. Deze oefening wordt door het jaar heen in drie delen opgesplitst zodat alle onderdelen voldoende aandacht krijgen. Een gedeelte waarin de nadruk ligt op vliegtuigbrandbestrijding, redding en medische hulpverlening, een deel waarin de nadruk ligt op opvang, registratie en hereniging van relaties en een deel met een bestuurlijke (papieren) oefening.
Provincie:
Tag(s):