woensdag, 21. juni 2006 - 13:11

Ravage bij aanrijding tussen vrachtwagens

Rijssen

Bij aanrijding tussen twee vrachtwagens ontstond woensdagmorgen omstreeks 06.00 uur een grote ravage op de kruising van Noordermorssingel met de Morsweg in Rijssen.

Een 20 jarige vrouw uit Eibergen reed omstreeks 06.00 uur vanuit de richting Nijverdal met een vrachtwagen over de Morsweg. Zij was even afgeleid en zag daardoor de middengeleider over het hoofd. De vrouw stuurde de geleider links voorbij. Daardoor kwam zij met haar vrachtwagen in de linker berm terecht, schoot door, ramde een lichtmast. Vervolgens botste zij tegen de oplegger van een andere vrachtwagen, die van links vanaf de Noordermorssingel naderde. Deze vrachtwagen werd bestuurd door een 35 jarige man uit Enter.
De 35 jarige vrachtwagenchauffeur naderde de kruising vanaf de Noordermorssingel en stond nagenoeg stil toen hij de andere vrachtwagen van rechts op zich af zag komen. Hij bedacht zich geen moment en gaf gas zodat de vrachtwagen niet tegen de cabine maar tegen de oplegger botste.

Beide bestuurders werden door het ambulancepersoneel onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis.
Door de ravage op het kruispunt moest de weg worden afgezet. Beide voertuigen raakten total loss. De berging van de voertuigen alsmede het schoonmaken van de rijbaan namen enige tijd in beslag. Door de goede samenwerking tussen de diverse instanties was omstreeks 10.30 uur alles opgeruimd en kon de weg weer worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):