woensdag, 18. januari 2006 - 22:40

Ravage vermoedelijk veroorzaakt door rookpotten

Assen

Op de snelweg de A28 zijn woensdagavond ter hoogte van Assen 70 voertuigen op elkaar gebotst. De aanrijdingen vonden plaats op beide weghelften. De oorzaak van de plotselinge dichte ‘mist’ zijn vermoedelijk rookpotten, die bij een nabij gelegen militair oefenterrein zijn afgestoken, zo liet de gemeente Assen weten.

Aanvankelijk ging de politie uit dat de kettingbotsing verband hield het de mist en gladheid. Een nader onderzoek zal uiteindelijk vaststellen in hoeverre de rookpotten de oorzaak zijn.

Op de snelweg de A28 zijn woensdagavond rond 21.30 uur ter hoogte van Assen tientallen voertuigen op elkaar gebotst. Volgens politiewoordvoerder Roel Hallink zouden minimaal 70 voertuigen bij de aanrijding betrokken zijn geraakt. Vier auto's zijn in brand geraakt, hiervan konden alle inzittenden hun brandende voertuig veilig verlaten. Twee personen raakten zwaargewond en elf mensen zijn met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. Zo’n 100 gestrande automobilisten zijn in een nabij gelegen hotel opgevangen.

Hulpverleners, waaronder de brandweer, waren in grote getale aanwezig om mensen te helpen. Dichte mist llijkt, voor zover bekend, de veroorzaker van de kettingbotsing. De A28 is tussen de afslagen Assen en Assen-Zuid in beide richtingen afgesloten.
Provincie:
Tag(s):