zondag, 19. maart 2006 - 18:54

RBC houdt Twente op gelijkspel

Met hangen en wurgen heeft FC Twente bij hekkensluiter RBC Roosendaal een gelijkspel behaald. Pas in de slotfase van de wedstrijd zorgde Kennedy Bakircioglü voor de dikverdiende gelijkmaker.

Nooit in de geschiedenis van het Betaald Voetbal had een club na 29 wedstrijden zó weinig punten (9) als RBC. FC Twente haakt met het puntenverlies vrijwel zeker af in de strijd om de vijfde plaats. Het was het eerste puntenverlies sinds interim-trainer Jan van Staa het overnam van Rini Coolen.

Op een allerbelabberst veld kwam RBC Roosendaal in eigen huis voortvarend uit de startblokken. Ebrima Sillah maakte gebruik van een fout van Ramon Zomer en volleyde de bal mooi over Twente-doelman Sander Bosschker. FC Twente kreeg in het vervolg van de eerste helft kans op kans, maar vond vooral RBC-doelman Mark Volders op haar weg.

Ook na rust bleef FC Twente wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar Volders hield zijn goal lang dicht. Zo werd een volley in de korte hoek van Blaise N’Kufo door hem knap uit de korte hoek geranseld.

Waar FC Twente met alle macht aanviel, counterde RBC Roosendaal. Sillah en invaller Paul Kpaka kregen bij verschillende uitbraken kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Het was in de laatste minuten van het duel dat Bakircioglü echter alsnog de gelijkmaker scoorde. De Zweed onderschepte een pass van Patrick Gerritsen en maakte zijn achtste doelpunt van het seizoen, waardoor FC Twente voor de achtste opeenvolgende wedstrijd ongeslagen bleef.
Categorie:
Tag(s):