woensdag, 22. november 2006 - 20:50

Reünie van koffiebar Tin Pan Alley

Emmen

Er komt een reünie van de roemruchte koffiebar Tin Pan Alley in Emmen. Aanleiding is de in mei in café Rue de la Gare gehouden presentatie van het boek ‘Wij willen een Koffiebar’ van Emmenaar Gerrit Griemink. Tin Pan Alley was eind jaren zestig, begin zeventig een van de bekendste alternatieve uitgaansgelegenheden in Noord-Nederland. Binnenkort wordt de datum en locatie waar de reünie wordt gehouden bekendgemaakt.

Voor deze reünie hebben zich spontaan twee muzikanten - Anke Persman en Maria Ornaat van de Tributeband The Yardbirds uit Vlaardingen - aangemeld. Beiden zijn oud-koffiebarbezoekers.

Griemink is nog steeds beduusd dat het boek zoveel teweeg heeft gebracht. “De boekpresentatie is natuurlijk uitgelopen op een geweldig feest met veel muziek en voor velen een prachtig weerzien. Nog steeds krijg ik positieve reacties. Trouwens ook van mensen die er van balen dat ze niet zijn geweest�.

Leuk is ook de reactie van de al 26 jaar in Frankrijk wonende Ruurd Pegman, ooit zanger van de legendarische band Human Orchestra. Hij schreef: ‘Gefeliciteerd met dit geschrift. Alleen iemand die het echt heeft beleefd, kan hier op zinnige wijze over schrijven. Je bent er in geslaagd om tussen de regels door dit te beschilderen in de kleuren van een sociale beweging’.

Daarnaast waren er lovende woorden van Wooncom-directeur Ton Selten en oud-VPRO radiomaker en auteur Jan Donkers.

Het boek is nog steeds te koop in de Emmer boekhandels. Daarnaast komen er vanuit de hele wereld aanvragen van oud-koffiebarbezoekers. Zo zijn er vele tientallen exemplaren gestuurd naar landen als Colombia, Australië, Nieuw-Zeeland, USA en Mexico. Griemink heeft hierdoor weer contact met mensen die hij al dertig jaar uit het oog was verloren. Maar ook dichter bij huis is het boek goed ontvangen.

Zo werd Gerrit Griemink door Harry ‘Cuby’ Muskee uitgenodigd om in zijn radioprogramma ‘Harry’s Blues’ op Radio Drenthe te komen vertellen over het boek, ondersteund door de eigen unieke bluesverzameling van Griemink.

Sinds enkele weken is een nieuwe website www.tinpanalley-emmen.nl op internet te vinden met filmpjes van Tin Pan Alley. Ook de boekpresentatie staat op deze site. Op de website staat ook een fotopagina. Het is de bedoeling dat iedereen die nog foto’s heeft uit deze roerige periode deze doormailt, zodat de site regelmatig ververst wordt.
Provincie:
Tag(s):