dinsdag, 26. september 2006 - 23:06

Real en Lyon winnen eenvoudig in groep E

Real Madrid speelde in groep E de schroom van de verliespartij in de Champions League tegen Olympique Lyon van zich af tegen Dinamo Kiev. Het keurkorps van trainer Fabio Capello won met maar liefst 5-1 van de ploeg uit Oekraine. De kersverse vader Ruud van Nistelrooy luisterde zijn kindergeluk op met twee treffers.

Van Nistelrooy was voorafgaand de man waar de ogen op gericht waren. Niet alleen zijn vaderschap vestigde de aandacht op de Nederlandse aanvaller, maar ook de kritiek op bondscoach Marco van Basten legde veel druk op de schouders van de Brabander. Gelukkig voor Van Nistelrooy pakte de avond in Madrid goed uit voor de Koninklijke. Van Nistelrooy brak in de twintigste minuut de ban voor Real Madrid met de openingstreffer. Via Raul en Reyes gingen de Madrilenen de rust in met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de thee kwam Dinamo Kiev via Milevsky nog wel tot 3-1, maar meer wapenfeiten had de ploeg uit Oekraine niet. Via Raul en wederom Ruud van Nistelrooy (hij scoorde uit een zelf versierde strafschop) liep Real Madrid uit tot 5-1. Dit werd ook de eindstand.

Olympique Lyon, die in de eerste wedstrijd van het kampioenenbal nog te sterk was voor Real Madrid, versterkte in de tweede wedstrijd haar nummer één positie in groep E. Steau Boekarest werd in eigen huis met 0-3 verslagen. Lyon kwam in deze wedstrijd moeilijk op gang. Op slag van rust maakte Fred de openingstreffer voor de Franse topploeg. Na de onderbreking ging Olympique verder op de ingeslagen weg. Via Tiago en Karim Benzema liep de ploeg van Gerard Houllier uit naar een 0-3 overwinning.