woensdag, 24. mei 2006 - 22:53

Recherche voorkomt oplichting bij Roermondse bank

Roermond

Vorige week vrijdag heeft de politie in samenwerking met de Bovenregionale Recherche drie mannen aangehouden die van plan waren een bank in Roermond voor tienduizenden euro’s op te lichten. De aangehouden mannen zijn een 32- en een 51-jarige man uit Purmerend en een 25-jarige man uit Amsterdam. Dit heeft de politie woensdag bekend gemaakt.

De Bovenregionale Recherche werd op woensdag 17 mei op de hoogte gebracht van het op handen zijnde delict, door een melding van het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer Zuid Nederland van de regiopolitie Limburg-Noord. Op vrijdag deed een van de verdachten zich voor als een afgevaardigde van een winkelketen en probeerde met een vals identiteitsbewijs het geldbedrag op te nemen. Deze man werd bij de bank met een smoes afgewimpeld, waarop vervolgens de drie verdachten werden aangehouden.

Bij de aanhouding werd een personenauto, diverse mobiele telefoons en een vals identiteitsbewijs aangetroffen en voor nader onderzoek in beslag genomen.

Alle verdachten zijn afgelopen maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zwolle, die de bewaring voor veertien dagen heeft bevolen. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle-Lelystad.
Provincie:
Tag(s):