vrijdag, 30. juni 2006 - 7:20

Rechercheteam onderzoekt incidenten kinderen Prinsenbeek

Prinsenbeek

De politie in Breda heeft donderdagochtend een team van tien rechercheurs geformeerd. Dit naar leiding van de poging van twee onbekende mannen om twee kinderen in Prinsenbeek mee te nemen. Zoals gisteren gemeld probeerden twee mannen in een donkerrode cabrio met een vermoedelijk Belgisch kenteken dinsdag- en woensdagmiddag twee jongens van 8 en 11 jaar mee te nemen in hun auto.

In beide gevallen werden de slachtoffers vastgepakt, maar konden zij zich losrukken. De twee daders en de auto zijn ondanks een uitgebreide zoektocht nog niet teruggevonden. De politie blijft naar de mannen en het voertuig uitkijken. Donderdagmiddag is een uitgebreid buurtonderzoek opgestart in de omgeving van waar de twee incidenten hebben plaatsgevonden.

Een belangrijke taak van het rechercheteam is het onderzoeken van enkele tientallen tips die bij de politie over deze zaak zijn binnengekomen. De politie stuurde kort na het tweede incident een SMS-Alert waarin de hulp van burgers werd ingeroepen. Inwoners van Prinsenbeek en daarbuiten (in een straal van tien kilometer) kregen een berichtje op hun mobiele telefoon waarin ze werd gevraagd uit te kijken naar twee mannen in de bewuste auto. Ook na diverse mediaberichtgeving kwamen er tips binnen.

Overigens hebben zich in de periode na het versturen van het SMS-Alert woensdagmiddag en donderdagochtend circa 500 mensen in de regio Breda aangemeld voor de berichtenservice, een ongekend hoog aantal in zo’n kort tijdsbestek.
Provincie:
Tag(s):