dinsdag, 17. januari 2006 - 11:16

'Rechercheur tipt Hells Angels'

Amsterdam

Een lid van de nationale recherche is door de politie aan-gehouden. De rechercheur zou informatie hebben door-gespeeld naar de Hells Angels. Hij zou de Angels getipt hebben over politie-invallen in oktober. Naast de rechercheur zouden er nog twee personen zijn aangehouden. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag.

Het Korps Landelijke Politie Diensten heeft zelf het volgende bekend gemaakt.

'De korpschef van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag 16 januari 2006 een medewerker van de Dienst Nationale Recherche (DNR) buiten functie gesteld. De medewerker wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim.'

'Het KLPD maakt disciplinaire maatregelen actief bekend, rekening houdend met de privacy van de betrokkene(n) en het belang van het onderzoek. Het korps wil daarmee transparant zijn in de uitvoering van het integriteitbeleid en kenbaar maken dat het korps aan dit beleid ook daadwerkelijk uitvoering geeft.'

De politie doet geen inhoudelijke mededelingen of de bewering van het AD de buiten zijn functie gezette rechercheur betreft.

De 45 Hells Angels die bij de invallen zijn aangehouden zijn inmiddels weer vrij. Justitie kan niet voldoende aantonen waarom ze vast moeten blijven.

Het onderzoek naar de Hells Angels gaat door. Volgens justitie vormen zij een verboden criminele organisatie.
Provincie:
Tag(s):