vrijdag, 26. mei 2006 - 22:02

Rechter geeft burgemeester gelijk inzake houseparty's

Heerlen

De gemeente Heerlen is door de bestuursrechter voor een groot deel in het gelijk gesteld in de kwestie van de verboden Megarave houseparty’s in discotheek de Peppermill. Eerder bepaalde de rechtbank Maastricht dat de burgemeester dit verbod op grond van de Opiumwet niet vooraf had mogen opleggen en ook de vergunning voor de Megarave 2004 op grond van de APV-vergunning niet had mogen weigeren.

In het Hoger beroep dat de burgemeester vervolgens indiende tegen deze uitspraak, heeft hij grotendeels zijn gelijk gekregen. Volgens de bestuursrechter kan de Opiumwet wél de basis zijn voor een preventief verbod van een evenement waarbij de handel in harddrugs niet te vermijden is. De rechter voegde daar wel aan toe dat het verbod alleen kort voor een evenement kan gebeuren, en dat het niet van toepassing kan zijn op meerdere evenementen in de verdere toekomst. Ook mag de burgemeester de vergunning voor een evenement weigeren als hij denkt dat de openbare orde en gezondheid in het geding komt.

Burgemeester Gresel verbood de Megarave Reunion in 2003 en wilde geen vergunning afgeven voor de Megarave in 2004. Onduidelijk is nog wat dit betekent voor toekomstige evenementen in de Peppermill, aldus de gemeente.
Provincie:
Tag(s):