dinsdag, 14. november 2006 - 13:29

Rechter staat camera's op dak toe in burenstrijd

Herbaijum

De rechter heeft dinsdag bepaald dat de camera's op het dak van een woning in het Friese Herbaijum niet hoeven te worden verwijderd. De bewoner had die camera's geplaatst om te controleren of er spijkers en glasscherven op zijn invalidenparkeerplaats worden gelegd.

Zijn overbuurman die een garagebedrijf heeft tegenover de woning van de man had de rechter gevraagd om de camera's te laten verwijderen omdat zijn privacy zou worden geschaad.

De privacy van de overbuurman wordt volgens de rechter echter niet geschaad omdat de ene camera een dummy is en de beelden van de andere camera niet scherp genoeg zijn om iemand te herkennen. Daarnaast heeft de rechter bepaald dat het de overbuurman vrij staat om ook binnen een halve meter afstand van de invalidenparkeerplaats te parkeren.

De bewoner had op elk van de beide dakkapellen op zijn woning een camera bevestigd om zijn aan de overzijde van de weg geparkeerde auto in de gaten te kunnen houden in verband met het feit dat hij -naar eigen zeggen- regelmatig spijkers en glasscherven onder zijn auto aantrof.

Eén van de camera's is een zogeheten 'dummy', die naar zijn aard niet als camera gebruikt kan worden. De andere camera, waaraan een stroomkabel is verbonden, kan worden aangesloten op een monitor om de situatie aan de overzijde van de weg vanuit de woning in de gaten te kunnen houden.
Provincie:
Tag(s):