woensdag, 9. augustus 2006 - 18:12

Rechtzaak voor poging doodslag op ambulance-chauffeur

Sneek

Komende week zal een inwoner van Sneek zich voor de rechter in Leeuwarden moeten verantwoorden wegens poging tot doodslag op een ambulancechauffeur. De man was vorig jaar november naar eigen zeggen zeer benauwd en riep daarom de hulp van de ambulancedienst in. Nadat deze hem hadden onderzocht werd de man plotseling zeer agressief en probeerde hij een van de hulpverleners neer te steken met een 30cm lang mes.

De ambulancedienst kwam naar de woning omdat de man Carapatiënt is en het heel benauwd had. De man had ook nog ruzie met zijn buren gehad waardoor hij zich erg had opgewonden. De ‘patiënt’ riep steeds ‘ik ga ze vermoorden, ik ga ze afmaken’.

Nadat een van de beide hulpverleners naar de gang liep om aan de meldkamer verslag te doen, werd de man zeer agressief en reikte met zijn hand naar een kussen op de bank. Daar haalde hij een groot mes onder vandaan en stak dit in de richting van de borst van de ambulancechauffeur. Door een alerte reactie kon deze voorkomen dat de man hem in de borst stak en wist hij het mes in het kussen te drukken. Dat het mes zeer scherp was, bleek wel uit het feit dat het mes daarbij dwars door het kussen sneed.

Beide hulpverleners hebben de man toen vastgegrepen en gefixeerd tot de politie ter plaatse was. Deze hebben de man in de boeien geslagen en overgebracht naar een politiebureau.

De hulpverleners hebben na dit incident slachtofferhulp gekregen maar het is ze niet in de koude kleren gaan zitten. Vooral de chauffeur voelt zich bedreigd in situaties waarbij er een negatieve spanning ontstaat. Hij krijgt hiervoor nog verdere slachtofferhulp.

Steeds vaker worden hulpverleners door hun patiënten en omstanders bedreigd en aangevallen zoals in het De Miranda bad in Amsterdam, of afgelopen vrijdag toen een boos familielid een ambulanceverpleegkundige in het gezicht sloeg.

Deze keer zal er dus een gang naar de rechter gemaakt worden en mag de man zich daar verantwoorden voor zijn daad.
Provincie:
Tag(s):