donderdag, 7. december 2006 - 21:24

Reclame Code Commisie tikt Essent op de vingers

Amsterdam

Essent misleidt consumenten over de duurzaamheid van palmolie die ze als biomassa voor groene stroom verstookt. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie naar aanleiding van een klacht die Milieudefensie tegen Essent had ingediend. De commissie vindt dat Essent moet stoppen met de valse reclameuitingen.

‘Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen de kaalkap van bossen in Indonesië en Maleisië die verdwijnen door de aanleg van grootschalige oliepalmplantages,’ zo stelt Lia van Wijk, campagneleider Globalisering bij Milieudefensie.

Milieudefensie wil dat Essent stopt met het verstoken van oliepalmproducten voor de opwekking van electriciteit, want de ‘groene’ stroom van Essent is absoluut niet duurzaam.

In oktober diende Milieudefensie een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen Essent. Het energiebedrijf beweerde namelijk dat palmolie duurzame biomassa zou zijn, zonder negatieve gevolgen voor de lokale milieu- en leefomstandigheden. Die uitspraak blijkt dus onjuist.
Evenals de bewering van Essent dat men een controlesysteem hanteert dat de duurzaamheid bewaakt. Essent heeft moeten toegeven dat een controlesysteem voor palmolie nog niet bestaat.
Provincie:
Tag(s):