woensdag, 13. december 2006 - 12:56

Reclamemast langs A76 lelijkst verlichte plek

Schinnen

De reclamemast langs de A76 bij Schinnen is uitgeroepen tot Limburgs lelijkste lichte plek. Dit heeft de Mileufedratie Limburg bekend gemaakt. De Milieufederatie had Limburgers opgeroepen suggesties voor de lelijkst verlichte plek in te sturen. De jury ontving 58 meldingen van overdadig en onnodig licht in de provincie.

De jury noemt de reclamezuil langs de A76 een duidelijk voorbeeld van een onnodige lichtbron op een erg slechte locatie. De mast ligt aan het begin van het Heuvelland in het dal van de Geleenbeek. Vanaf de omringende plateaus is het licht tot in de wijde omtrek zichtbaar. Bovendien staat de mast tegen de bebouwing van Schinnen aan en is hij vanuit het dorp continu zichtbaar. Ook voor de bewoners van Nagelbeek, aan de overkant van de A76, is de mast beeldbepalend. De uitvoering van de mast had beter gekund. De reclames worden van onderaf aangeschenen door lampen. Hierbij gaat veel licht verloren, dat naast en boven de mast schijnt. Volgens omwonenden staat de zuil langs een gevaarlijk stuk A76 en leidt het licht de bestuurders af.

De reclamemast in Schinnen maakt automatisch kans op de titel ‘lelijkste lichte plek van Nederland’, die door de Provinciale Milieufederaties en stichting Natuur en Milieu wordt uitgeroepen.
Provincie:
Tag(s):