woensdag, 15. maart 2006 - 11:31

Reconstructie voor provinciale weg Wijk bij Duurstede-Bunnik

Bunnik

Het verkeer op de provinciale weg N229 tussen Wijk bij Duurstede en Bunnik loopt momenteel in de spits regelmatig vast. Knelpunten zijn vooral de rotonde bij Cothen en de aansluiting op de rijksweg A12. Om de doorstroom te verbeteren, hebben GS het sein op groen gezet voor een nieuw, samenhangend pakket aan maatregelen.

De maatregelen die de provincie Utrecht momenteel voorbereidt, zijn bedoeld om elkaar te versterken zodat langs de gehele weg niet alleen de doorstroom van het verkeer beter op gang komt maar ook de verkeersveiligheid toeneemt. Bovendien zijn er plannen in voorbereiding om het openbare vervoer te stimuleren. De maatregelen kunnen, nadat de inspraakronde is afgesloten, vanaf 2006 worden uitgevoerd. In totaal stelt de provincie Utrecht hiervoor 7,6 miljoen euro beschikbaar.

De provincie wil de huidige rotonde bij Cothen ombouwen tot een zogenaamde turbo-rotonde. Deze nieuwe rotonde is ongeveer twee keer zo groot en bestaat uit twee rijstroken. Voordat het verkeer de rotonde oprijdt, wordt voorgesorteerd afhankelijk van de bestemming van de automobilist.

Het verkeer dat vanaf Werkhoven over het Oostromsedijkje de N229 nadert, moet nu nog naar eigen inzicht handelen: is het wel of niet veilig om de provinciale weg op te rijden? De provincie Utrecht wil daarom bij dit kruispunt een duurzaam veilig stoplicht plaatsen. Het nieuwe stoplicht zorgt, in combinatie met een plateau en drempels, voor een veiliger situatie.
Provincie:
Tag(s):