dinsdag, 31. oktober 2006 - 15:51

Record aantal eerstejaars studenten

Groningen

Dit jaar zijn in Groningen elfduizend studenten begonnen aan een nieuwe studie bij de Hanzehogeschool Groningen of de Rijksuniversiteit Groningen. Zowel aan de hogeschool als aan de universiteit steeg het aantal nieuwe studenten met 6,6 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal studeren er nu zo'n 46.000 studenten in Groningen, het hoogste aantal ooit. De twee onderwijsinstellingen samen bieden de keus uit een in Nederland ongeëvenaard aanbod: 244 studierichtingen.

De RUG heeft 60 bachelor- en 115 masteropleidingen, de Hanzehogeschool heeft 57 bachelor-, 6 master- en 6 voortgezette opleidingen.

In Groningen is bijna een kwart van de inwoners student. Daarom heeft de stad een veelkleurige jongerencultuur en zijn er allerlei mogelijkheden voor sport, cultuur en ontspanning. Om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Groningse innovatie- en kennis¬infrastructuur hebben de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de gemeente Groningen in 2005 in het Akkoord van Groningen besloten gezamenlijk ruim een half miljard euro te investeren. Daarvan gaat ruim 350 miljoen euro naar nieuwe voorzieningen voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

De totale groei van het aantal studenten op Hanzehogeschool Groningen is 6,6 procent. Er studeren nu meer dan 21.000 studenten aan de hogeschool, een nieuw record.

Het aantal studenten dat zich aan de start van dit studiejaar voor de eerste keer bij de RUG inschreef, bedroeg op 1 oktober precies 5034. Dat zijn er 313 meer dan vorig jaar op dezelfde datum, oftewel een stijging van 6,6 procent.
Provincie:
Tag(s):