donderdag, 19. januari 2006 - 15:48

Recreanten krijgen naheffing forensenbelasting

Lochem

De ANWB heeft een dringend beroep gedaan op de gemeente Lochem om recreanten die onverwacht met naheffingen forensenbelasting krijgen te maken, te compenseren. Circa 1000 recreanten (op ruim 400 standplaatsen) die eerst €70 toeristenbelasting per jaar betaalden, moeten nu onverwacht met terugwerkende kracht over vier jaar ruim €1600 gaan betalen.

Dat komt neer op een lastenstijging van 600 %. Het gaat om mensen met een vaste standplaats op kampeerterreinen die alsnog vanaf 2002 onder de forensenbelasting komen te vallen.

De bond vreest dat het bedrag waarvoor de recreanten worden aangeslagen zo hoog is dat een groot deel de standplaats niet meer kan aanhouden. Zolang de gemeente geen acceptabele kortingsregeling heeft opgesteld, zal de gemeente bovendien krijgen te maken met de kosten en capaciteit voor het verwerken van bezwaarschriften van recreanten. Volgens de bond is niemand hierbij gebaat.

De ANWB heeft gevraagd om met spoed nieuwe belastingverordeningen op te stellen met acceptabele tarieven. Op deze wijze krijgen recreanten meer zekerheid voor de toekomst om hun standplaats aan te houden in Lochem. Voor ANWB-leden is er kosteloos een informatieblad verkrijgbaar over forensenbelasting.
Provincie:
Tag(s):