donderdag, 18. mei 2006 - 17:14

Recreatiekaart Fryslân nu digitaal

Leeuwarden

De provincie Fryslân presenteert sinds deze week op de website www.friesland.nl, rubriek toerisme en ontspanning, de vernieuwde en uitgebreide versie van de online recreatiekaart. In het afgelopen jaar bekeken ruim 8000 beleidsmakers en toeristen deze recreatiekaart. De kaart toont diverse voorzieningen op het gebied van toerisme en recreatie in Fryslân en is alleen digitaal beschikbaar.

De gegevens op de recreatiekaart worden door de provincie en andere overheden gebruikt als beleidsondersteuning voor toeristische en recreatieve plannen. Door deze informatie samen te brengen op één digitale kaart, hebben ook toeristen en recreanten hier profijt van.

Op het gebied van watersport zijn bijvoorbeeld de ligplaatsen van de Marrekrite, jachthavens en trailerhellingen aangegeven. Sportvissers kunnen de kaart gebruiken om visstekken te vinden. Ook de zeilscholen, kitesurflocaties en locaties waar onder voorwaarden snelvaren is toegestaan, zijn gemakkelijk te vinden.

De recreatiekaart toont bovendien verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes, locaties waar men kan overnachten en dagattracties. Zelfs de pontjes voor wandelaars en fietsers ontbreken niet. Sporters kunnen met behulp van de kaart op zoek naar golfbanen, zwembaden, schaatsbanen en natuurlijk de fierljepvoorzieningen!
Provincie:
Tag(s):