dinsdag, 22. augustus 2006 - 9:50

Reeks branden in Opsporing Verzocht

Assen

In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 augustus vonden enkele gebeurtenissen plaats die mogelijk verband met elkaar houden. Omstreeks 03.40 uur kwam de melding van een brand in een loods aan de Asserweg te Ubbena. Deze loods, met onder meer werktuigen voor de kwekerij, brandde geheel uit.

Omstreeks 04.40 uur werd melding gedaan van een brand bij het Chinees restaurant Jasmijn Garden aan de Peelo in Assen. Dit restaurant brandde tot de grond toe af. Tijdens het blussen van de brand van het chinees restaurant raakte een naastgelegen historische Saksische leegstaande boerderij in brand. Ook deze ging geheel verloren.

Kort na ontdekking van deze branden werden vernielingen gepleegd in en nabij twee flatgebouwen aan de Smetanalaan en vonden twee pogingen tot brandstichting plaats.

Bij alle voornoemde incidenten is een technisch onderzoek ingesteld waarvan nog niet alle resultaten bekend zijn. Het brandonderzoek bij het Chinese restaurant en de leegstaande boerderij is nog niet afgerond. De politie houdt bij het onderzoek rekening met onderling verband van voornoemde feiten.

Om hierover meer te weten te komen zal Politie Drenthe in het AVRO-programma ‘Opsporing Verzocht’ van dinsdag 22 augustus de hulp van het publiek inroepen. Onder meer worden getuigen gevraagd zich te melden en er worden beelden van een bewakingscamera getoond met daarop mogelijk de verdachten.

De uitzending van‘Opsporing Verzocht’ is te zien op Nederland 2 vanaf 20.40 uur. Een herhaling van het programma is te zien op woensdagmiddag vanaf 15.15 uur op Nederland 1.
Provincie:
Tag(s):